Η ΕΥΡΩΦΑΡΜΑ - ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε. ιδρύθηκε το 2001 στην πόλη της Πρέβεζας από τον Δρ. Πάνο Δενδρινό με αντικείμενο τις υδατοκαλλιέργειες. 

   Παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στις επιχειρήσεις του κλάδου των υδατοκαλλιεργειών κύρια στην Ελλάδα και την Ασία. Εξειδικεύεται στον σχεδιασμό και στην εγκατάσταση παραγωγικών μονάδων εντατικού τύπου,  με συστήματα επανακυκλοφορίας νερού (κλειστά κυκλώματα, RAS), με ειδικές λύσεις για εκκολαπτήρια και μονάδες πάχυνσης θαλασσινών (τσιπούρα, λαβράκι) και ειδών γλυκού νερού (χέλι, οξύρυγχος, κυπρίνος).
   Η ΕΥΡΩΦΑΡΜΑ Α.Ε. δημιούργησε και λειτουργεί μία από τις πλέον προηγμένες μονάδες παραγωγής ευρωπαϊκού (Anguilla anguilla), αμερικανικού (Anguilla rostrata) και αφρικανικού χελιού (Anguilla mossambica) με τεχνολογία επανακυκλοφορίας νερού στην Ευρώπη. 
   Η ΕΥΡΩΦΑΡΜΑ Α.Ε. προσφέρει υπηρεσίες σε εταιρείες του κλάδου που περιλαμβάνουν τεχνοοικονομικές μελέτες, μελέτες σκοπιμότητας, επιχειρησιακά σχέδια, σχεδιασμό και εγκατάσταση νέων συστημάτων, προμήθεια εξοπλισμού, λογιστικούς ελέγχους όπως και τεχνική και διοικητική υποστήριξη.

 

Δρ. Πάνος Δενδρινος.

Είναι γεωπόνος ειδικευμένος στις υδατοκαλλιέργειες (B.Sc. Γεωπονικό Πανεπηστημιο Αθηνών, M.Sc. Πανεπιστήμιο Β. Ουαλίας, Ph.D. Πανεπιστήμιο Λίβερπουλ) και κύριος μέτοχος της ΕΥΡΩΦΑΡΜΑ Α.Ε.
Ο Δρ. Δενδρινός έχει εργαστεί από το 1986 ως ανώτερο ή ανώτατο στέλεχος παραγωγής και διοίκησης σε δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις υδατοκαλλιεργειών θαλασσινού και γλυκού νερού. Έχει συμμετάσχει επίσης σε πολυάριθμες μελέτεs του κλάδου των υδατοκαλλιεργειών για εθνικά και ιδιωτικά επενδυτικά έργα ή αναπτυξιακά προγράμματα.
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

     

 

 

Δρ. Ιωάννης Τζοβενής.

Είναι ειδικός στην θαλάσσιας βιοτεχνολογία (B.Sc. Βιολογία Πανεπιστημίου Αθηνών, Ph.D. Πανεπιστημίου της Γάνδης, Βέλγιο) και είναι υπεύθυνος για έρευνα και ανάπτυξη στην ΕΥΡΩΦΑΡΜΑ Α.Ε και στα έργα εξωτερικού.
Ο Δρ. Τζοβενής έχει ασχοληθεί εκτενώς στην καλλιέργεια και βιοτεχνολογία του φυτοπλαγκτού και του ζωοπλαγκτού και έχει εργαστεί ως καθηγητής στο ΤΕΙ Ηπείρου (Τμήμα Ιχθυοκομίας-Αλιείας) και ως ερευνητής θαλάσσιας βιοτεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών συμμετέχοντας σε πολλά ερευνητικά προγράμματα. Ο Δρ. Τζοβένης έχει συνεργαστεί ως σύμβουλος με διάφορες ελληνικές και ευρωπαϊκές επιχειρήσεις στους τομείς υδατοκαλλιέργειας και θαλάσσιας βιοτεχνολογίας. Είναι μέλος Ελληνικών και διεθνών οργανισμών (ΓΕΩΤΕΕ, γραμματέας στην Ελληνική Φυκολογική Εταιρεία, μέλος της European Aquaculture Society, μέλος του Executive Committee of International Society for Applied Phycology, μέλος του working group for novel foods της European Algal Biomass Association) και έχει δημοσιεύσει και παρουσιάσει επιστημονικές εργασίες σε πληθώρα συνεδρίων και περιοδικών.
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.